vasárnap, február 18, 2007

Fox Glacier

Ket napja erkeztem. Elso dolgom volt befoglalni tegnapra egy egesznapos (ami inkabb csak het oras) vezetett gleccserturat. (Maskepp nemigen lehet menni. Fokepp, ha nincs az embernek felszerelese). Majd elsetaltam a kozeli Lake Matheson tohoz. Allitolag minden NZ fotoalbumban van egy kep arrol, hogyan tukrozodik a toban a Mt Cook (leanykori neven: Aoraki). Tenyleg nagyon szep latvany. (Es ha a bekrepalt CF kartyamrol sikerul lehalaszni a fotokat, esetleg meg is mutatom. Vagy guglizzatok meg, biztos van soktucat ilyen foto a neten. Most nem rakok fel semmi fotot a post elejere, ezen a penzbedobos masinan egyszerre csak egy bongeszobalak lehet nyitva, s epp az elobb esett be a maradek aprom a padloresbe.)
Europaban is vannak ugyan gleccserek, (nem mintha egyen is jatram volna,) csak nincs korulottuk esoerdo. Lenyugozo latvany kozelrol s tavolrol is. (Biztos helikopterrol is az, de sajnalom a 250$-t a negyed oraert, es sajnalom az erdore es a gleccserre dobott kerozinfustot is.) Szikrazo napsutesben indultunk a pafranyok kozt. Nagyjabol egyoras seta utan ertunk a gleccser oldalara (a terminal felol nem szabad maszni), es negy-ot orat toltottunk a gleccseren setalva, nezelodve, elvezve a latvanyt s a szorakozast (jegbarlangok, szakadekok, madarak, sztorik, mikor mi volt epp soron). Mondom, szikrazo napsutes volt, meg pulover sem kellett a jegen (csak amikor leultunk ebedelni, akkor tunt fel, hogy hideg van,) es vicces volt, hogy amikor visszatertunk a pafranyosba, a gleccser semleges, huvos levegoje utan hirtelen nagyon intenziven ereztuk az erdo illatat. Kivalo szorakozas volt. Delutanra befelhosodott, s igy maradt maig, de nem baj, az erdoben nagyon jot setaltam ebben az idoben is (es a Hitchiker Guide to the Galaxy tv-sorozat-valtozata sem (nagyon) untatott delelott). Most pedig varok. Varom, hogy egy uj ismerosom visszaerjen egy masfelnapos hegyi turajarol (s eldontsuk, ma vagy holnap reggel indulunk innen tovabb, eszaknak). Ugy emlekszem, nem Godot-nak hivjak az illetot. Anyway. Jo itt. Gyakorlatilag ez az egyetlen backpacker a faluban, igy mindenkivel ossze lehet itt talalkozni. (Persze dragabb szalas akad meg egypar). Nyilvan emiatt is, de talan ez a legjobb hangulatu hostel, amiota uton vagyok.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ne írj hosszan, de legalább annyit, jól vagy-e

Szitya írta...

Így van, egy hete nem írtál semmit!

Szitya írta...

Mármint egy hete nem tudunk semmit felőled.

Zubi írta...

Bocs, de egy hetig nemigen allt modomban blogolni, e-mailt is alig tudtam irogatni. Ruhellem a penzbedobos internetet, plane ha meg lassu is. Jol vagyok, csak a szam egett meg, ket napig ne nevettesetek, legyszi. :)

Névtelen írta...

Rendben,elfogadjuk, csak ne ijesztegess minket!Remélem, ezen nincs röhögnivaló!