szerda, január 17, 2007

Woolloomooloo

Szep neve van ennek a varosnegyednek. Direkt nem turistacsalogato kepet valasztottam, bocs. Ez jobb? Errefele lakom meg par napig egy hostelben. A hely nevere van tobb elkepzeles is a vermezotol a fekete kengurukolyokig. Mindenesetre vicces alak lehetett a telepes, aki igy irta at az eredeti aboriginal kifejezest.
A hatvanas evek vegen lebontottak itt a szegenynegyedben sokmindent es epitettek helyere mas, nem tul szep epuletet. Le akartak bontani a molora epitett dokkot is, pedig allitolag ez e vilag legnagyobb faszerkezetes epulete. Ket es fel evig tuntettek a helyiek, mire sikerult meggyozni a megfelelo szerveket hogy talan megsem a bontas a legjobb megoldas. Sajnos mi, magyarok nem vagyunk meg ebben tul jok, le is bontjak hamarost a Terezvaros par szep hazat. Aztan csak felujitottak, szallodat es draga lakasokat alakitottak ki bene. Hurra. Kulonben tenyleg szep. Egy parszazeves orszagnak meg kell oriznie minel tobb "regi" epuletet. Persze csak a hoditoknak parszaz eves. Mi, feherek itt is jol kiirtottuk az oslakossagot, fene essen az eroszakos fajtankba.

3 megjegyzés:

Szitya írta...

Megnéztem a GoogleMaps-en, hol is van ez a hely, bázisnak nem rossz. Van a Darling Harbour környékén pár múzeum, amit érdemes megnézni, ha van rá időd. A tengerészeti, az Aquarium meg egy műszaki (űrhajók, repülők, ősgőzgépek).
Felmászol a hídra?

Zubi írta...

Hali!

Most nem fert be minden, de visszafele is tervezek par napot itt tolteni, akkor meg muzeumozok. A hidra nem biztos hogy felmegyek, vannak a kozelben hegyek, megha picikek is. :)
Eddig csak az Australia Museumban voltam, tan meg ma. Holnap utazom Melbournbe.

Névtelen írta...

Azert neha talan sikerul, lsd: http://katalog.index.hu/cgi-bin/kereses.cgi?KERESES=%D3falu&ID=1&target=magyarweb&x=13&y=7
Szoval lehet, hogy megse itt lesz az M0?! Vagy ha itt is lesz, kicsit tavolabb es alagutban?! Adja Isten :-))